Юрій Андрухович + Кarbido

АПЕРИТИВ-ТУР: поезія/музика/відеоарт
Юрій Андрухович + Кarbido (Марек Отвіновскі maot, Ігор Гавліковскі, Томаш Сікора, Петер Конрадин Цумтор, Польща—Швейцарія)                                                                      
візуалізація: АртПоле/vj-група КУБ
 
14/04 — Київ; 16/04 — Вінниця; 19/04 — Хмельницький; 20/04 — Тернопіль; 21/04 — Львів
 
19 квітня о 18:00 – зустріч журналістів з Юрієм Андруховичем та музикантами гурту Кarbido, о 19:00 – концерт в Міському будинку культури (вул. Проскурівська, 43)
 
Юрій Андрухович: На шляху до нашого третього альбому «Абсент» ми вирішили зігратикілька концертів, що явили б собою своєрідний зе бест із двох попередніх. Саме з такою програмою ми виступили в Берліні у вересні минулого року, і це сподобалося не тільки нам, але й численній публіці. Квітневі концерти в Україні дають змогу вписати до згаданого зе бесту ще й кілька абсолютних прем’єр. Таким чином буде вперше означено всю трилогію. Назва туру, «Аперитив», натякає на вступне або первісне дійство і римується з «а перед тим…». Не прагнучи якось особливо догодити співвітчизникам, я все ж повинен визнати, що саме в Україні наші концерти відбуваються найживіше, найчистіше і найінтенсивніше. Тому всі ми з величезною радістю кидаємося в цей складний простір.  Уперше за багато років мій проект підтримав український фонд, очолюваний українським меценатом. Немає потреби довго розводитися про те, як це важливо і наскільки високо я ціную цю підтримку. Це все одно, що раптом перестати бути сиротою і віднайти батьківщину.
 
Перший інформаційний партнер: 5 канал.
Інформаційні партнери: журнал Эксперт-Украина, мережа книгарень Є, інтернет-радіо www.online.fmконцертна агенція Перекресток.
 
Дещо про попередні проекти
Самогон. Назва проекту, безумовно, метафорична — означає щось, зроблене власноруч і з природної сировини, до того ж наділене небувалою духовною міцністю.Альбом складається з восьми композицій, написаних польськими музикантами на вірші Юрія Андруховича. Дев’ятим номером є старовинна козацька пісня «Зеленая ліщинонька» у спільному аранжуванні Юрія Андруховича та карбідів.
Цинамон. Тексти Юрія Андруховича зі збірки «Екзотичні птахи і рослини» у його власному виконанні завдяки Кarbido отримали  цілком несподівану музичну формулу: витриману в конвенції electro-music суміш традиційного радіоспектаклю з енергетикою пост-року. Музиканти звернулися до пост-рокових настроїв, поєднуючи noise, minimalчи ambientз енергетикою химерних балад, танґо і вальсів. «Цинамон» виникав у мандрівній студії звукозапису — в Утрехті, Дрогобичі, Варшаві Вроцлаві, Гальденштайні, деякі звукові простори було схоплено на вулицях Єрусалиму та Гонконґу. Візуалізація до проекту —навпаки —свідомо створювалася в межах однієї кімнати-студії, де з артефактів буденного навколишнього світу виникали метафоричні образи. Вони супроводжують виступи, являючи собою непрямі асоціації, відсторонюючись і водночас підсилюючи музику й поезію.
 
Детальніша інформація: www.artpole.org, press@artpole.org, 067232 5734

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте