"ZeitZug: Czernowitz-Prag-Wien"

Milena  Findeis, Iryna  Vikyrchak
"ZeitZug:Czernowitz-Prag-Wien"
 
 
Книга під назвою "ZeitZug: Czernowitz-Prag-Wien" – це міжнародний австрійсько-чесько-український культурний проект. Основна мета – об’єднання культурного простору європейських країн на основі їхньої спільної історії. Проект є намаганням реалізувати ретроспективну утопію. Назва книги вибрана не випадково – йдеться про три міста, тісно пов‘язані історією, поезією та долями авторів проекту.
 
З австрійської сторони над проектом працює Мілена Фіндайз – відома австрійська поетеса та фотохудожниця, видавець он-лайн журналу ZeitZug.com., яка живе у Празі. З української – Ірина Вікирчак, молода поетеса та фотохудожниця з Чернівців.
Цей проект подається у абсолютно новому літературно-візуальному форматі. Книга буде двомовною (німецько-українською) та включатиме 60 віршів з перекладами. Автори проілюструють вірші одна одної художніми фотографіями. Переклади поезій здійснить Клаудія Дате (з української на німецьку) та Петро Рихло (з німецької на українську). Редактор книжкового проекту – Діана Клочко.
Таким чином, книга буде заповнена актуальними матеріалами художнього змісту: поєднання слова та візуальних образів.
 
Всього заплановано три презентації у трьох містах у логічній послідовності.
Вперше збірник буде презентовано 2 вересня 2011 року в рамках ІІ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIANCZERNOWITZ, м. Чернівці. Книгу представлятимуть автори (Мілена Фіндайз та Ірина Вікирчак), перекладачі Клаудія Дате та Петро Рихло, відомі українські письменники Юрій Андрухович та Ігор Померанцев.
 
Друга презентація відбудеться у м.Прага, в середині вересня 2011 року. Третя  — м. Відень, весна 2012року.
 
Австрійсько-чесько-українських культурний проектZeitZug: Czernowitz-Prag-Wien"виник як продукт Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIANCZERNOWITZ, його учасників, організаторів та партнерів.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте